2014. május 31.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Május

Könyves berkekben

1. Kivételes módon az idei könyvheti megjelenések közül nem sok regény keltette fel az érdeklődésemet (bár az is igaz, hogy nem is nagyon erőltettem meg magam, hogy utána nézek az újdonságoknak, mert a jelenlegi várólistám már így az egeket verdesi), de ami igen - arra tényleg nagyon kíváncsi vagyok. Egyrészt jön a Vincent fiúk folytatása, a Ha esélyt adnál - ami dacára az első könyv vegyes fogadtatásának, mégis nagyon érdekel. (És Goodreads-es értékelések alapján még jobb is lesz, mint az első!) Jennifer E. Smith első regényéhez már volt szerencsém, ezért természetesen kíváncsi vagyok a  Létezik térkép a szerelemhez? című könyvére is. Epic fantasy lévén, a Poison Study – Méregtan is rögtön a kívánságlistámon landolt. (Vagy egy olyan érzésem, hogyha egy kicsit is olyan hangulata lesz, mint az Üvegtrónnak, már akkor szeretni fogom.) És mivel igazán rég olvastam egy jó zombis könyvet, az Éles helyzet elolvasása is nagyon vonz. (Mondom ezt úgy, hogy korábban nem szerettem a zombikat...)



2. Meg Cabot leghíresebb sorozata, az Egy neveletlen hercegnő naplója 2015-ben lesz 15 éves, aminek örömére az írónő három új könyvvel is megörvendeztet bennünket. De nem is akárhogy! Visszatérve a gyökerekhez, Meg megírta a folytatását Mia történetének, aminek a címe a Royal Wedding lesz és a már - szó szerinti -  felnőtt rajongóknak kedvez, mert felnőtteknek fog szólni és nem a kamasz korosztálynak. A regényben Mia és Michael a lakodalmára készül, amikor is fény derül egy titokra, ami akkora botrányt okoz, hogy még a monarchia  végét is jelentheti Genoviában. Ez a titok pedig nem más, mint Miának van egy rég elveszett húga! A második könyv pedig ehhez a hírhez kapcsolódik, mert Meg elindítja az NHN spin-off sorozatát - ezt most már a fiatalabb korosztálynak - aminek a tizenkét éves főszereplője nem más, mint Olivia Grace, a rég elveszett testvér. Az új sorozat a From the Notebooks of a Middle School Princess címet viseli majd. A harmadik regény pedig egy másik népszerű sorozatának, a Mediátornak a 7. része lesz, Remembrance címen, ami Susannah Simon lediplomázása után játszódik (ahol már félig Dr. Jesse de Silva jegyese). A történet szerint egy ősi gyilkosságba bonyolódik bele, aminél már nem csak szellemek és expasik kezdik el kísérteni őt... 


3. A Párválasztó trilógia befejezése közel sem jelenti a végét a történetnek, mert magyarul június 10-én jön a The Selection Stories – Párválasztó történetek, ami Aspen és Maxon szemszögéből írt novellákat foglalja magába. Valamint idén decemberben, külföldön, megjelenik a The Queen - ami Maxon herceg anyjáról szól, Amberly királynéról. 

Filmes berkekben 

4. Új poszterrel és új előzetessel örvendeztettek meg az Outlander készítői, és már tudjuk a pontos dátumot is, ami augusztus 9-e.







5. Premier dátumot kapott a Legendás állatok és megfigyelésük film, ami a Harry Potter spin-off-ja lesz. 2016. November 18-án jön ki a mozikban, és sajnos már azt is tudjuk, hogy  Alfonso Cuarón - aki sokak szerint és szerintem is a legjobb HP filmet, a Harry Potter és az azkabani foglyot készítette -  biztos nem fogja rendezni. (Olyan dolgokra hivatkozva, hogy elege van a túl sok CGI-ból. A Gravitáció után mondjuk nem is meglepő.)

6. Teaser trailert kapott a Hamipipőke remake-je. Bár egy üvegcipellőn kívül nem mutat mást, hangulatos, az biztos



7. Macbeth történetét nagyon szeretem (bár az igaz, hogy nem olvastam még az eredetit Shakespeare-től), ezért nagyon kíváncsi leszek a filmadaptációra, ami valamikor 2015-ben jön. A film első jelenetképén a címszereplőt alakító Michael Fassbender, valamint a feleségét, Lady Macbethet életre keltő Marion Cotillard látható.


8. Megjelent az első posztere a Zafírkék filmnek! Hasonló koncepciójú, mint a Rubinvörösé, csak Gideonnak rövid a haja. Ezt még meg kell szoknom... :D 











9. Még egy posztere (és még sok-sok filmrészlete) jött ki az Így neveld a sárkányodat 2-nek, ami alig húsz nap múlva startol a mozikban. A videókat már meg sem nézem, mert nem szeretném túlságosan is elspoilerezni magamnak a filmet, de a posztert azért elhoztam. :) 





10. Nem egy forgatási fotó és filmjelenet került nyilvánosságra Az éhezők viadala - A Kiválasztott filmekből. Igazából már nem tudom, hogy melyik kép melyik filmből van, mert a két Kiválasztott filmet szinte együtt forgatják, de ha jól tudom, az 1. rész már az utómunkálatoknál tart, míg egyes jeleneteket a 2. részből még forgatnak, olyan helyeken, mint Berlin és Párizs. 



10+1. Mivel a csapból is Csillagainkban a hiba film folyik, ezért én sem mehetek el a film mellett közömbösen, főleg azért, mert az eddigi kritikák alapján nem csak, hogy gyönyörű film lett, de még kiváló könyvadaptáció is. Így nem csoda, hogy mindenki tűkön ülve várja a hazai premier dátumot, június 5-ét. (Személy szerint én még gondolkodom rajta, hogy megnézzem-e, mert dacára annak, hogy tényleg érdekel a film, nem szeretnék bőgni rajta, nagy közönség előtt. Ezért szerintem itthoni filmnézés lesz belőle.) 


Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése