2014. augusztus 24.

Filmes jogok eladva #4 - Várható romantikus regények filmvászonra adaptálva

Szuper hírek a romantikus könyvadaptációk kedvelőinek. A rovat korábbi posztjaiban már volt szó YA könyvekről és komolyabb témájúakról, most pedig, érdekes módon csupa olyan hamarosan filmvászonra kerülő regényről hallhattunk az elmúlt időszakban Hollywoodból, amelyek többségében a szerelem dominál.

Rebecca Donovan, a Csak Lélegezz!  trilógia írónője nem is olyan rég, a saját honlapján közölte azt az örömteli hírt, miszerint, Emma és Evan történetéből film készül. De nem egy, hanem máris három film lesz! Három, körülbelül másfél órás filmre osztják majd az első könyv, az Elakadó lélegzet történetét, amelynek az írónője, a forgatókönyvírója és a producere is lesz. Az eddigi hírek alapján ez azt jelenti, hogy nem a nagyképernyőn láthatjuk viszont a könyvadaptációt, hanem más digitális platformon (mint tévéfilm, gondolom), de pozitívum, hogy így nem kell várni minimum egy évet a folytatásra. Bár dátumot még nem kapott a film, mindenesetre én kíváncsian várom a folytatását a projektnek. 


Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című regényének jogait az MGM és New Line vette meg még tavaly, de csak nem rég kapott tényleges premierdátumot a könyvadaptáció, ami az eddigi hírek szerint 2015. augusztus 21. lesz. A rendezői székbe Thea Sharrock, az Equus színdarab és a The Hollow Crown sorozat rendezőnője került, míg a forgatókönyvet Scott Neustadter és Michael H. Weber, a Csillagainkban a hiba forgatókönyvíró párosa fogja jegyezni. Bár casting még nincs, de pozitívum a könyv rajongói számára, hogy az írónő és a készítők is brit színészeket szeretnének, tekintettel arra, hogy a történet Angliában játszódik. 


A Csillagainkban a hiba hihetetlen nagy sikere után szerintem senki sem csodálkozik, hogy a „John Green könyve alapján” címke már most hatalmas befektetés Hollywoodnak, amit mi sem bizonyít, hogy John Green Paper Towns regényének jogai után, egy másik könyvének, az Alaska nyomában jogai is elkeltek. Az információ hivatalos, ugyanis maga az író erősítette meg nemrég a közösségi oldalain, hogy Sarah Polley lesz a forgatókönyvírója és egyúttal a rendezője is a könyvadaptációnak. 



A YA regények filmváltozatai mindig is kétesélyes projektek voltak Hollywoodban, ami főleg a megcélzott közönségnek köszönhető, de a Csillagainkban a hiba sikere után úgy látszik a filmstúdiók felbátorodtak, mert a filmdrámák mellett most olyan kortárs és realisztikus YA regények filmes jogai keltek el, mint a  To All The Boys I’ve Loved Before, ami Jenny Han, a Nyár, amikor megszépültem írónőjének legújabb bestseller könyve. A jogokat az Overbrook Entertainment vette meg, a könyvadaptáció forgatókönyvírója pedig Annie Neal lesz. 



Rendben, ez csak eredetileg volt egy "szimpla love story". Jane Austen Büszkeség és balítélet regényén alapuló zombis feldolgozásról, a Seth Grahame-Smith által írt  Büszkeség és balítélet meg a zombik regény filmverziójáról már egy ideje hallhattunk olyan pletykákat, hogy Lily Collins fogja kapni Lizzy Bennet szerepét, de a legújabb hivatalos információk szerint igazából Lily James fogja alakítani Elizabeth karakterét. Mr. Darcy szerepére Sam Rileyt választották, egy másik Bennet nővér szerepét Bella Heathcote fogja alakítani, míg Wickham szerepét Jack Huston kapta. Austen klasszikusának zombis adaptációját Burr Steers (Megint 17) fogja rendezni a David O. Russellel (Napos oldal) közösen írt forgatókönyv alapján. Bár hivatalos premierdátum még nincs, de 2015-re tervezik a készítők. 

Elizabeth Bennet és Mr. Darcy



Ti melyik könyvadaptációt várjátok a legjobban? 

Share:

6 megjegyzés:

  1. Alaska nyomábant nagyon várom, de bevallom engem a zombis is nagyon izgat :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár egyiket sem olvastam, de a tartalom alapján mindkettő érdekesnek hangzik :)

      Törlés
  2. Húha a zombisra kíváncsi leszek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is :D Bár a könyv elolvasásán is gondolkodom, de a molyos átlag eddig elrettentet...

      Törlés
  3. Húúú, az Elakadó lélegzetre kíváncsi vagyok, nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszett a könyv. :) (még a hibák ellenére is), szóval nagyon kíváncsi leszek a filmre :D

      Törlés