2016. február 29.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Február

Filmes berkekben


1. Jojo Moyes regényének könyvadaptációja, a Mielőtt megismertelek megkapta első poszterét. 


2. Ráadásul, ha eddig nem lettem volna kíváncsi erre a romantikus történetre, akkor is megvettek volna ezzel az előzetessel. 



3. Újabb poszter és előzetes az Outlander sorozat második évadjához.



4. Messze még a Trónok harcának hatodik évadja, de egy kreatív és egyben kegyetlen poszter már érkezett hozzá. Vajon ezzel elhintették, ki nem éli túl?



5. A Vadász és a Tél királynő legújabb promója.


6. Az 1964-es klasszikus, Mary Poppins története évtizedek után folytatást kap, ami húsz évvel a sztori után játszódik. A címszerepet Emily Blunt fogja játszani.





7. Még évekkel ezelőtt megvette az Universal a Tizenhárom okom volt jogait, aminek a főszerepére Selena Gomezt castingelték, viszont a projektből nem lett semmi. Most viszont úgy tűnik, mégis látnak a történetben lehetőséget, ugyanis bejelentették, hogy tizenhárom részes Netflix sorozat fog készül belőle... 

8. John Le Carré regénye alapján készült The Night Manager BBC sorozatnak volt a hazai premierje nemrég, ami a casting és történet szempontjából mindenképp nézős lesz nálunk egy sorozatmaraton keretében, a tavaszi szünetben. Egyetlen dolog, ami visszatart, hogy ugyanaz az írói forrás, mint a Suszter, szabó, baka, kém című filmnél, amit a nívós színészgárda ellenére sem tudtunk végignézni, annyira unalmas volt. De egy sorozat az más, ugye? 


Könyves berkekben

9. Most már hivatalos, tényleg kiadják a Harry Potter and the Cursed Child-ot! A külföldi megjelenés még idén, a színdarab premierjével  egy időben, július 31-én lesz. (Ugye minden Potterheadnek ismerős a dátum? :D) Itt is a fülszöveg.

"It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes darkness comes from unexpected places."

A díjesők margójára: Megvolt az idei Oscar-díj átadás, amivel szerintem többé-kevésbé elégedettek lehetünk. Személy szerint legjobban én az Agymanóknak, a magyar győzelemnek, a hatszor nyertes Mad Maxnek, Alicia Vikandernek és az Ex Machinának örülök. Na meg Leo szobrának, hiszen ezzel végre vége lesz a nagy meme áradatnak... vagy mégsem? (De komolyan. Annyi jó színész nem kapta meg soha a díjat, miért csináltak nála presztízs kérdést belőle?) Nem utolsó sorban pedig emlékeztető ez nekem, hogy megnézzem (és elolvassam!) végre a Szobát, amit tologatok már egy ideje...


Mivel a legjobbak megvoltak, a legrosszabbakról se feledkezzünk meg, ugyanis átadták a jól megérdemelt Aranymálna díjakat is. Természetesen az Ötven szürke tarolt, több kategóriában is. Lehet örülni? :D 


Share:

2 megjegyzés:

  1. Alig várom már, hogy megnézhessem a Mielőtt megismertelek-et, a könyvet pedig hamarosan olvasni fogom. :)
    Az új HP pedig biztos vétel lesz. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is. :D Bár eddig folyton meggondoltam magam a könyvet illetően (nem vitt rá a lélek, hogy bedepizzek :p) de látva a filmelőzetest, mindenképp megkockáztatom. :D Nálam is, az elsők között. :)

      Törlés