2013. október 22.

A teljes áramkimaradástól kezdve a norvég sárkánymeséken át a modernizált tündérmesékig egy vámpír szemszögéből…


Mielőtt valaki nagyon belegabalyodna ebbe a kacifántos címbe, megsúgom, ez csak az aktuálisan nézett kedvenc sorozataim folytatásának véleményét, és a következő epizódokra való reménykedéseit takarja. Név alapján a Revolution, Dragons: Defenders of Berk, Once Upon A Time és a The Vampire Diariesról van szó.

Revolution (2. évad)

A 2. évad eseményei fél évvel az 1. évad vége után kezdődnek. A hat hónap alatt főhőseink szétváltak, Aaron, Rachel és Miles Texasban vannak, ahol új karakterként megjelent Rachel apja, Gene is. Charlie egyedül kóborol, de nagyon is célirányosan. Monroe nyomában van, aki a bombázások után többé már egyáltalán nem tábornok, hanem a legkeresettebb szökevény a „Hazafiak” által. Na, igen, a hazafiak, ahol ebben a pillanatban Tom Neville is ügyködik. Látszólag egy új mentőalakulat, akik vissza szeretnék állítani Amerika békéjét, de akik mégis gyanút keltenek, mert akik korábban ott voltak a Toronyban, nagyon is jól tudják, hogy a bombázásért kik is a felelősek valójában…


Megmondom őszintén, szerintem nagyon is jó ötlet volt szétszedni a történetet még több cselekményszálra, úgy, hogy hónapokkal később játszódik, mint az előző évad. Charlie és Rachel kapcsolata valószínűleg újfent megromolhatott, köszönhetően Rachel idegösszeomlásának a bombázásokat követően. Szerencsére ezeket a részeket átugorhattuk, így rögtön az események sűrűjébe pottyantunk. Természetesen az akciójelenetek még mindig pörögnek 120 km/h-val, de azok a nézők is örülhetnek, akik a meglepetéseket szeretik. Ugyanis itt van a szentjános bogarak rejtélye, amire egyelőre nem lehet épeszű magyarázatot adni, ahogy az önkigyulladásra sem, de majd meglátjuk, mivel rukkolnak elő a rendezők. A karakterek hozzák a szokásos formájukat (többnyire), viszont történet szempontjából Neville helyzete a legérdekesebb jelenleg, aki éppen vérbosszút forral beépülve az „amcsikhoz”. Azért kíváncsi vagyok, hányunknak jutott eszébe, hogy Charlie és Monroe össze…, most, hogy egymásra vannak utalva? :)

Dragons: Defenders of Berk (2. évad)

Bár egyelőre nem sok rész ment le, de összehasonítva az első évaddal, a rendezők most más koncepciót követnek Hablatyék történetében. Akik látták az első évadot, gondolom emlékeznek, hogy a legtöbb részben mindegyik epizód történetének volt egy végső tanulsága. Bár a 2. évad sem szűkölködik mondanivalóval, de itt a készítők már sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek Alvinnal és a számkivetettekkel való ellenségeskedés cselekményszálára, amitől sokkal izgalmasabb lett a történet. Ráadásul egyre több veszélyes sárkánnyal gyűlik meg a bajuk Hablatyéknak, amiért azt gyanítom, ez a második évad egy bizonyos rávezető lesz majd a következő mozifilmre, ami jövőre várható…

Once Upon A Time (3. évad)

Ha valaki megkérdezte volna az előző évadoknál, miért nézem ezt a sorozatot, akkor töredelmesen bevallottam volna, nem a véres akcióért. Persze nem kéne meglepődnöm, hiszen egy mesefeldolgozás ritkán kecsegtet magas adrenalin számmal, de számomra így volt a legjobb, mert mindennek ellenére oda és vissza vagyok az ilyen típusú mesékért. Az első évadot ennek köszönhetően imádtam, mert a sok unalmas fantasy sorozat között üdítő volt a történet. Sajnos a második évad már kevésbé hozta ezt a szintet, viszont az a pár rész, ami eddig lement a harmadik évadból, sokkal több bizakodásra ad okot. Az első és legfontosabb persze az, hogy az egyetlen karakter, aki tényleg kedvenc, egyre több szerepet kap. Nem, tényleg senki sem gondolná, hogy Hookról van szó… A másik ok pedig az, hogy a gyatra vizuális effektek ellenére is a történet egyre érdekesebben alakul, a romantikus szállal egyetemben (vajon tényleg lesz szerelmi háromszög?). Ráadásul megtörtént az, amit senki sem gondolt volna. A készítők beleírtak egy homoszexuális szereplőt. Ez már egyáltalán nem Disneys, nem igaz?


A történet szálai eközben egyre jobban szétágaznak, a főkarakterek Henry után Sohaországba érkeznek, előkerült Regina lelki társa is, akit illetően még szkeptikus vagyok, Mr. Gold pedig külön úton jár, szintén Henry után. A főellenség jelenleg Pán Péter, ami a Disneys változat alapján kissé furcsa, de majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle a készítők…


The Vampire Diaries (5. évad)

Az előző évad utolsó epizódja kimondottan jó volt az előző részekhez képest, amikor a rendezőknek sikerült egy olyan klisés húzással előállnia, hogy ezután az ember lánya verheti a fejét a falba, akkor sem lesz a TVD olyan jó, mint régen. Ehhez képest az ötödik évad első epizódjai mégis megleptek, mert Elena és Caroline fősulira ment, ami még tartogatott önmagában potenciált, mert új helyszín, új ellenség. Sajnos ez nem tartott sokáig minden imám ellenére is, mert Damon és Elena csak pár napig lehettek boldogak együtt, máris jött az újabb klisés meglepetés Stefan és Elena hasonmásait illetően. Qetsiyah a semmiből előkerülve lesz az új főgonosz, Silassal együtt, akik egymástól függetlenül szó szerint a most-már-ember Katherine vérére pályáznak. 

A kérdések természetesen megválaszolatlanok, de kezdem úgy érezni, ez a sorozat tényleg kezd megérni a kaszálásra. Valószínűleg csodálkozhattok, miért kínzom magam ezzel a sorozattal, amikor ennyire rossz véleménnyel vagyok már róla… ennek két oka van. Az alap mentségem Damon persze, annak ellenére, hogy az ő karaktere sem a régi, a másik pedig az, hogy az eddigi epizódok eléggé ingadozó teljesítményt mutattak, ami azt jelenti, hogy van még ok a reményre. Ja, és van még egy harmadik. Állítólag ezzel az ötödik évaddal be is fejeződik a története, Mystic Fallsnak. Úgy legyen!  
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése