2013. október 2.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Szeptember

A suli kezdés utáni első hónap kissé nehezen indult, tekintettel arra, hogy minden egyes nap vissza tudtam volna sírni azt a bizonyos pár hónapot, amit vakációnak neveznek. Nem meglepő ezért, hogy még mindig el vagyok úszva mindennel  (amibe sajnos a blog is beletartozik), ráadásul az utolsó pár napban már szó szerint lehet venni ezt a kijelentést, mert az eső pontosan két napja egyhuzamban esik. És ez nem vicc. A tennivalók és tanulnivalók rohamos növekedésének ellenére az események telnek, így összeszedtem az előző hónap híreit megint. :)  

Könyves berkekben: 

1. Maggie Steifvater trilógiája, a Mercy Falls farkasai sokakkal ellentétben számomra egyáltalán nem lett kedvenc. Helyesbítek, az első rész egy nagy csalódás volt, viszont, ahogy megjelent Isabel és Cole karaktere, egyre jobban tetszettek a könyvek. Azok számára, akiknek szintén kedvenc párosuk volt, vagy egy elképesztő hír. Maggie megírja Isabel és Cole történetének folytatását! A Sinner (mert ez lesz a címe) nem sorozat lesz (ami talán nem is baj), és 2014-ben fog megjelenni. Reméljük, itthon is hamarosan így lesz.  




2. Veronica Roth Divergent trilógiájának a befejező kötete, az Allegiant, pár hét és megjelenik! Pontosabban október 20-án. A magyar megjelenés feltehetően nem sokára szintén követni fogja, talán már jövő tavasszal, hiszen a filmnek is mindjárt itt a premierje. 


Filmes berkekben:  

3. Diana Gabaldon regénye alapján íródott Outlander sorozat jövőre várható. A múltkor írtam már róla, amiben kiderült ki lesz a Jamie Frasert alakító színész, mostanra pedig azt is tudhatjuk, hogy Caitriona Balfe ír színésznőt szerződtették Clare Randall (a főhősnő) szerepére. 






4. Harry Potter spin-off film készül! A történet a Legendás állatok és megfigyelésük alapján íródik, Rowling közreműködésével. Több részesre tervezik, a helyszín New York lesz... én mindenképp kíváncsi vagyok rá, de szerintem nem jogos azoknak sem a félelme, akik azt gondolják, hogy csak "egy újabb bőrt húznak le a HP-ról, mint kiapadhatatlan pénzforrásról". Reméljük azért a legjobbakat. :)

5. Az Éhezők viadala - Mockingjay film forgatása hamarosan elindul. A szereplők nagy része már megvan, az új karaktereket, mint Coin elnököt, vagy Cressidát Julianne Moore és Natalie Dormer fogja alakítani. 

6. Kelley Armstrong írónőt, mi magyar olvasók, a Sötét erők trilógiája miatt ismerhetjük. Az írónőnek azonban sokkal több könyve jelent meg Amerikában, amiből egy sorozatot is fognak készíteni majd. A Bitten egy vérfarkasokról szóló, egyelőre tizenhárom részes sorozat lesz, ami jövőre várható. 


7. Több meseadaptációról is érkezett hír mostanában. Az első az Into the woods, ami egy pékmester történetét meséli el, aki feleségével karöltve próbálja meg feloldani az átkot, amely miatt nem születhetnek gyermekeik. Útjuk során olyan mesehősökkel találkoznak, mint Aranyhaj, Hamupipőke, vagy Piroska. Premierje: 2014. december 25.




8. A Maleficent című film Csipkerózsika történet fogja feldolgozni a gonosz boszorkány szemszögéből és Angelina Jolie főszereplésével. Premierje: 2014. július 2. 




9. Hamupipőke történetét is feldolgozzák újra egy élőszereplős filmben, a Cinderellában ami 2015-ben várható Lily James, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett és Richard Madden szereplésével. 



10. Még egy mesefeldolgozás, ígérem  most már az utolsó. A szépség és a szörnyeteg meséje is a filmvászonra kerül, viszont az előző filmekkel ellentétben ez francia lesz! Igazából örülhetünk ennek, hiszen az eredeti mese is Franciaországban játszódik, ahogy a Disney-féle változat is. A premier jövő február 12-re várható, aki bővebben utána akar nézni, az La Belle et la Bête néven keresse. 
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése