2015. november 21.

Filmes jogok eladva #7

Egy újabb adag könyv, amit a jövőben mozivásznon láthatunk, ha Hollywood is úgy akarja.

Johnny Depp időutazásra készül Neil Gaiman, Szerencsére a tej művében. A filmes jogok megvásárlásáért a Fox filmstúdió az illetékes, és egy hibrid élőszereplős-animációs filmet szeretnének készíteni Depp főszereplésével, amihez Edgar Wright filmrendezőt kérték fel (Scott Pilgrim a világ ellen). A forgatókönyvet Bret Mackenzie fogja írni, míg A Lego-kaland producerei szintén betársultak a projektbe. 

A történet egy apa kalandját meséli el, aki leszeretett volna ugrani a boltba tejért a fiának, de útját  űrbéli idegenek, vérszomjas kalózok és egyéb  lények keresztezik, ezzel fantasztikus élménnyé téve egy mindennapos sarki bolt látogatását. 


Az Útvesztő film készitői újabb YA franchise-ra vetetettek szemet, ami nem más, mint a The Young ElitesMarie Lutól. A hazánkban is népszerű írónő – itthon már megjelent tőle a Legenda trilógia  - legújabb regényének jogait a Fox and Temple Hill Entertainment vette meg, míg a produceri teendőkre Marty Bowen és Wyck Godfrey kérték fel. Bár bővebb információk nincsenek az adaptációról, de mivel könyvtrilógiáról van szó, filmes siker esetén a folytatásra is számíthatunk a mozivásznon. 

A The Young Elites történetének központjában Adelina Amouteru áll, aki egy járvány által elpusztított világ egyik megmaradt túlélője. Miután a  The Young Elites nevű titkos társaság felkarolja, Adelina ráébred, olyan különleges ereje van, ami eddig senkinek...
Lábjegyzet: a könyv már a polcomon van, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, tényleg olyan jó, mint mondják. ;)

Az itthon is megjelent Hova tűntél, Bernadette? című könyvet (Maria Semple) a Sráckor rendezője, Richard Linklater szeretné mozivászonra adaptálni, miután a filmes jogokért felelős Annapurna Pictures és a Color Force az ő kezébe tette az irányítást. A forgatókönyvírásért a Csillagainkban a hiba írói, Scott Neustadter és Michael H. Weber felelnek, míg a produceri feladatok egy részét Brad Simpson (Éhezők viadala) látja el. Hivatalos hírek még nincsenek a castingről, de egy ideje azt pletykálják, hogy a rendező Cate Blanchettet szeretné meggyőzni a címszerepre. 

A történet elbeszélője a tizenöt éves Bee Branch, akinek édesanyja, a nevezetes Bernadette, egy antarktikai családi nyaralás előtt, eltűnik. 

Lauren Oliver Mielőtt elmegyek című könyvének adaptációja hosszú ideig stagnált az elkészítésében a Fox 2000-nél, így a jogok átvándoroltak az Awesomeness Films studióhoz, akik már bele is vágtak a projektbe. Rendezőnek Ry Russo-Youngot kérték fel, a producer pedig Brian Robbins és Matt Kaplan lesz. Samantha Kingston főszerepére Zoey Deutch-ot szerződtették, akit sokan a Vámpírakadémia Rose-jaként ismernek. További szerepekre pedig olyan színészeket castingeltek, mint Halston Sage (Papírvárosok) Diego Boneta (Pretty Little Liars) vagy Logan Miller (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse). Premier dátum még nincs, de a legújabb hírek alapján már elkezdődött a forgatás Vancouverben. 

A regény Samantha utolsó napját meséli el, aki egy második esélyt kap az élettől. Egy varázslatos héten át újra és újra megélheti utolsó napját, amíg kibogozza halála körülményeit és felfedezi az igazi értékeit az életnek. 

Lábjegyzet: Anno olvastam a könyvet és szerettem, szóval mindenképp kíváncsi leszek a filmre. Akkor is, ha mostanában YA túladagolásban szenvedek. 

Kiera Cass fanfavorit könyvsorozatából, a Párválasztójából egyszer már megpróbáltak adaptációt készíteni a CW csatorna számára, de a pilot epizód nem bizonyult olyan jónak, hogy be is rendeljék ténylegesen. (Szerencsére. Az az öt perc elég volt nekem.)  Most viszont újra elővették a projektet, eladva a jogokat a Warner Brothers stúdiónak, akik már mozifilmben gondolkodnak.  Katie Lovejoyt szerződtették forgatókönyvírónak, míg a producer DiNovi Pictures lesz, akik számára nem ismeretlen könyvadaptációval dolgozni, a Szerencsecsillag, a Ha maradnék és a Négyen egy gatyában után. 




Titeket melyik adaptációs hír hoz lázba? 


Share:

5 megjegyzés:

  1. ÚRISTEN!!! Megfilmesítik a szerencsére a tejet?! És Johnny Deppel?! Wááááá, most olyan boldog lettem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Amilyen jókat mondanak róla, most már nekem is illene elolvasnom. :D

      Törlés
    2. Bizony. Jó könyv, olyan Gaiman-osan őrült.

      Törlés
  2. Ezek jó hírek!
    A The Young Elites nálam is várólistás, kíváncsi vagyok rá de csak a könyvre. Bár A párválasztó esetében a film érdekel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már el is kezdtem, eddig tetszik, szóval kíváncsi vagyok, te mit mondasz majd róla. :D A párválasztó film engem is érdekel, bár egyelőre nincs elképzelésem arról, hogyan tudják majd sikeresen kivitelezni a sztorit mozivásznon.

      Törlés