2014. március 26.

Filmes jogok eladva, avagy a jövő könyvadaptációi

Az utolsó hónapban annyi filmes hírrel örvendeztetett meg Hollywood, hogy a márciusi hírösszefoglalóban nem is férne ki, ezért úgy döntöttem, egy saját posztot szentelek neki.

Sherry Gammon Szerethetetlen könyvének megfilmesítésének jogai megvette a Serendipity filmstudió. Bár egyelőre nem olvastam még a könyvet, de sztori alapján nagyon érdekesnek tűnik.

A könyv fülszövege: A tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.


A Once Upon a Time sorozat Sohaországos részei óta Pán Péter mánia uralkodik, ezért nem is csoda, hogy a rengeteg mesefeldolgozás után - mint a hamarosan mozikba kerülő Maleficent - most végre terítékre kerül Pán Péter története is. A Pan című filmet J. M. Barrie eredeti Pán Péter története alapján fog készülni, és olyan híres színészek fognak alakítani benne, mint Rooney Mara (Tigrisliliom), Hugh Jackman (Feketeszakáll) és Garrett Hedlund (Hook kapitány), míg a címszereplőt Levi Miller fogja játszani. 
A film 2015 júliusára várható. 





Sofia Coppola rendezésében még egy meseadaptáció kerül filmvászonra, és ez nem más, mint A kis hableány. Andersen  meséje mindenkinek ismerős lehet  a Disney változat óta, viszont ezúttal a készítők szeretnék magukat az eredeti cselekményhez tartani, a hírek alapján. Ami azt jelenti, hogy ne nagyon számítsunk happy endre. A casting még nincs meg, de már lehet olyan pletykákat hallani, hogy a rendezőnő Emma Watsont szeretné a címszerepben. Korábban már dolgoztak együtt a Bling Ring film kapcsán, ezért nem is olyan elképzelhetetlen, hogy a Harry Potter Hermionéja fogja esetleg alakítani Arielt.


Bár a John Green könyve alapján készült Csillagainkban a hiba film még meg sem érkezett a mozikba, de már most akkora népszerűségnek örvend, hogy a filmstúdió megvette az író egy másik regényének a jogait is. A Paper Towns főszereplőjét már meg is találta a Fox 2000, a Stuck in love, valamint a Csillagainkban a hiba filmekből ismert Nat Wolff fogja alakítani a főszereplő srácot. Személy szerint engem nagyon érdekel a film, főleg azért, mert maga a könyv is a polcomon van olvasásra várva. Remélem, minél hamarabb lesz időm rá…


Valamint van még egy filmes hír. Bár nem könyvből készült, de gondolom mindenki emlékszik a 2004-ben mozikba került Hihetetlen család animációs filmre. A legutóbbi hírek szerint hamarosan jön a folytatás! Nekem anno az első rész nagy kedvenc lett, szóval egyértelműen várós. 


Share:

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nem tudod véletlenül, hogy mi van Sherry Gammon Szerethetetlen-jének a film változatával?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, sajnos nincs hír azóta a készülő könyvadaptációról.:(

      Törlés