2014. március 28.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Március

Könyves berkekben

1. Ruta Sepetys, a Kalitkába zárt álmok és az Árnyalatnyi remény írónője Budapestre érkezik! A Maxim kiadó jóvoltából dedikálni és beszélgetni lehet az írónővel az Allee bevásárló központbeli Libri Könyváruházban, április 8-án (kedd este) 18 órától. Személy szerint én nagyon szívesen mennék, de mivel jelenleg nem vagyok Budapesten, ezért nagyon úgy tűnik, nekem ez kimarad. Ti viszont legyetek ott helyettem is, és adjátok át üdvözletemet az írónőnek. :)




2. A Divergent Trilógia befejező része, A hűséges jövő hónapban, április 30-án megjelenik. Én nagyon kíváncsi vagyok már rá, remélem ti is. :)







Filmes berkekben


3. Ha már szóba került a Divergent, akkor jöhet is a jó hír a film szempontjából. Alig telt egy hét a premier óta, de máris berendelték a második filmet,  A lázadót. Kritikák és bevétel szempontjából A beavatott eddig igazán jól teljesít, ezért nem is csoda, hogy már jövő ilyenkor (!) a folytatást láthatjuk a mozivásznon.


4. Április 6-án, azaz kevesebb, mint két hét múlva folytatódik a Trónok harca az HBO-n a negyedik évadjával. Ennek örömére rengeteg új előzetessel örvendeztettek meg a készítők, amikről mondanom sem kell, egytől egyig lenyűgözőek. Egyet meg is mutatok itt.


5. Megérkezett az első előzetese az Útvesztőnek! Bár egy pár perces filmelőzetesből még nem nagyon lehet megállapítani, hogy maga a film jó lesz-e, de egy dolgot biztosan tudhatunk a Maze Runnerről. Azt, hogy ezer százalék, hogy megéri majd megnézni moziban, mert valami hihetetlen látványos lesz.


6. A júniusban érkező Outlander sorozatnak megérkezett a második trailere rengeteg új jelenettel. Azt hiszem, egyre jobban várom már a premiert…


7. Még egy disztópiás könyvadaptáció trailer érkezett a hónapban, ez pedig nem más, mint a The Giver (magyarul Az emlékek őre). Bár kevesebb reklámot kapott, mint a műfaj korábbi elődjei, de szerintem érdemes vetni rá egy pillantást. Főleg azért, mert az alapjául szolgáló könyvnek nagyon jó értékelései vannak.



8. Az Így neveld a sárkányodat 2 júniusi premierje egyre közeledik. Aminek köszönhetően egyre több filmes információt osztanak meg a készítők a sárkányrajongókkal. A howtotrainyourdragon.com-on rengeteg újdonságot találhattok a karakterekről (mint Hablaty magassága például :D), valamint új poszterek is nyilvánosságra kerültek.
  


9. A Demóna filmnek a készítői újabb (japán feliratos) előzetessel rukkoltak elő. Bár eddig túl csicsásnak tűnt számomra, de ez már sokkal jobban tetszik. :D 


10. Zafírkék jelenet fotók! Ugye ti is várjátok már a nyár végét? 



Share:

2 megjegyzés:

  1. Jó hamar megírtad. :P
    Lesz még hóvégi összesítőd?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, minden hónap végén van :) (bár az, hogy mikor teszem fel attól is függ, hogy mennyi időm van rá, vagy hogy mennyi újdonság van...:D)

      Törlés