2014. október 1.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Szeptember

Filmes berkekben


1. Újabb hírek érkeztek Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című regényének könyvadaptációjáról. Korábban már szóba került ez a regény blogon, mint várható film, most pedig egyel közelebb kerültünk a film elkészítéséhez, ugyanis a stúdió tárgyalásokat folytat a két főszereplő, Lou és Will alakítójáért, Emilia Clarke-al (Trónok harca) és Sam Claflinnel (Futótűz)! Bár hivatalosan még nem erősítették meg, de egyre biztosabbnak tűnik a hír...

2. Alig pár hét telt el Az útvesztő premierje óta, de a legújabb YA könyvadaptáció még mindig sikert sikerre halmoz a mozik kasszáinál, ezért nem meglepő, hogy a folytatást is berendelték már. A bejelentés szerint, a The Scorch Trials (Tűzpróba) jövő ilyenkor, vagyis szeptember 18-án már mozikba is kerül. Úgy legyen! :)  





3. Megérkezett végre valahára az első előzetes a Serena című filmhez, melyben Jennifer Lawrence harmadszorra is együtt játszik Bradley Cooperrel. A film Ron Rash Serena című regényének a könyvadaptációja és elvileg jövő hónapban már mozikba is kerül. Elvileg. 


4. Szeptember 28-án debütált a Once Upon A Time sorozat legújabb évadja, Elsával és Annával a főszerepben, akik egyenesen a Frozen-féle Arendelleből érkeztek Storybrookeba. Az új szezonhoz ráadásul új poszterek is érkeztek, amelyek eléggé fagyos hangulatot árasztanak. Pedig még csak október van. 


5. Megérkezett az első normál hosszúságú trailer az Éhezők viadala harmadik felvonásához, A kiválasztott 1. részéhez. Bár jónak jó,  de azért remélem, a következő még jobb lesz. :D (Ha az eddigi promokat nézzük a többi film szempontjából, akkor ez garantálható is. ) 



6. Október első hetében, vagyis pár napon belül érkezik a mozikba a Holtodiglan című film, ami Gillian Flynn (Gone Girl) regénye alapján készült. Bár műfaja alapján kívül esik a komfortzónámon, de az eddigi kritikák alapján nagyon jó film lett, ezért szerintem adok egy esélyt neki (na meg a könyvnek is). 


7. Újabb előzetes jött ki a pár hónapon belül megjelenő legújabb Disney-féle animációs filmhez, a Hős6oshoz. Bár sztori alapján érdekel, de nekem van csak olyan érzésem, mintha az Így neveld a sárkányodat látnám kicsit más verzióban? 



8. A Büszkeség és balítélet legújabb (zombis) remakejéhez újabb színészek csatlakoztak. Ezúttal a már Trónok harcából ismert Cersei és Tywin Lannister, vagyis  Lena Headey és Charles Dance kaptak helyet a castingben, egyelőre még ismeretlen szerepben. 




Könyves berkekben

9. Leiner Laura legújabb tinisorozata, a Bexi fülszöveget kapott. Vélemény? Hát... nagyon tinis. 

"Budai Rebeka, aki tizenhat évesen egy gimnáziumi együttesben játszott, egy átlagos napon zenés videót posztolt az egyik közösségi oldalra. A dal pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett, és Rebekát felkarolta Körte, a tetoválóművészből lett zenei menedzser. Azóta az egész ország Bexiként ismeri a tinisztárt. Bexit most egy zenei tehetségkutató műsor elődöntőjére hívják, hogy duettet énekeljen Nagy Márkkal, az egyik versenyzővel. Menedzsere tanácsára a lány eleget tesz a felkérésnek, mert kell a reklám a hamarosan megjelenő második lemezének. És ezzel kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét. A Késtél a Bexi-sorozat első kötete."

10. Úgy tűnik, az Outlander folytatásával kapcsolatban meghallgatták imáinkat a Könyvmolyképző, köszönhetően a benyújtott petíciónak és a filmsorozatnak (vagy inkább a sikerének), mert jövő tavasszal végre valahára kiadják a harmadik részt!
Share:

2 megjegyzés:

  1. Néztem a Love, Rosie kapcsán interjúkat, és az egyikben Sam Claflin nagyon egyértelműen azt mondta, hogy a Mielőtt megismertelek lesz a következő film, amiben játszani fog. :) Szóval bár hivatalosan nem erősítették meg még mindig, de már elég biztosnak tűnik a hír.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg? Jó hallani ezt. :D Nagyon várom a filmet, bár először még a könyvet kell elolvassam. :))

      Törlés