2014. december 20.

Könyvek és más adaptációk a mozivásznon 2015: I. felvonás

Ahogy idén is, úgy 2015-ben sem lesznek mentesek a mozik a könyv és egyéb adaptációktól, aminek köszönhetően megint nem fog eltelni úgy egy hónap sem, hogy nem költök mozira pénzt. Persze ezt cseppet sem fogom bánni, ha jó filmről lesz szó. Így összegyűjtöttem a 2015-ös mozivászonra adaptált könyveket és meséket, amelyek az év első félévében jönnek ki.

Into the woods (Vadregény)

Hazai premier: 2015. január 1.
A hazánkban is ismert musicalen alapuló "mese-mashup" adaptáció, ahol egy pék és feleségének a története keveredik több Grimm mesének a szereplőivel. Mindez az elmaradhatatlan fantasztikus látvány világgal és énekkel. Sok-sok énekkel. (Ha már Disney-ről van szó.)



Várások fok: 60%  - szeretem a meseadaptációkat, de előzetes alapján rengeteg dal lesz benne. Amiből kezdek már kinőni. De remélem tévedek.

The Fifty Shades of Gray (A szürke ötven árnyalata)

Hazai premier: 2015. február 12.
2013 sikerkönyve, az erotikus novellák úttörője, a mamipornó becenévre hallgató Twilight fanfiction (ahol csak a nevek mások), végre (nem végre) mozivászonra kerül jövő év Valentin napján.


Várási fok: 20% - Normál esetben nem mennék el a moziba, hogy pénzt költsek erre a ...- ra, de a barátaimat érdekli, így maximum írok róla egy negatív kritikát. :D

The DUFF

Premier 2015. február 20.
Az azonos című könyvön alapuló adaptáció, ahol a sztori a nem megszokott YA könyvek táborát erősíti, hiszen minden egy frenemies with benefits-cel indul. Egyetlen problémám, hogy tartalom és előzetes alapján rengeteget változtattak a történeten. Öreg hiba.



Várási fok: 70% - Bár a regény kedvenc lett, de a sok változtatás miatt félek is tőle.

Cinderella (Hamupipőke)

Hazai premier 2015. március 13.
Az eredeti Disney-mese élőszereplős remake-je. Eddig előzetesek alapján sajnos csavar és nézőpont váltás nélkül, ami miatt egyedül a színészgárda és a látványvilág miatt lehet érdekes.



Várási fok: 60%

Insurgent (A lázadó)

Hazai premier 2015. március 20.
A beavatott folytatása, melyben Tris, Négyes és a többiek továbbra is rengeteg ellenséggel néznek szembe. Előzetesek alapján pedig még több akcióra, még több vérre, és még több látványra számíthatunk.



Várási fok: 70% - Bár nagyon kíváncsi vagyok rá, mivel nekem ez a kedvenc kötetem a trilógiában, de az eddigi trailerek nem azt mutatták, hogy olyan könyvhű adaptáció lesz, mint az első film...

Far from the Madding Crowd

Premier: 2015. május 1.
Bár semmit sem tudok a történetről, azonfelül, hogy egy Thomas Hardy regényen alapul, ami hazánkban meg sem jelent, de hangulatos Viktoriánus korabeli drámának tűnik előzetes alapján.



Várási fok: 50%

Avengers 2 - Age of Ultron (Bosszúállók 2 - Ultron kora)

Hazai premier: 2015. május 7.
A Bosszúállók folytatása, melyben Vasember készítette Ultron életre kell és átakarja venni az uralmat a világ fölött, így újra szükség lesz a Bosszúállók segítségére a világ megmentésében.



Várási fok: 90% - Előzetes alapján nagyon jónak tűnik, de ha megint túlhájpolják, mint a Galaxis őrzőit, akkor nagyobb az esély rá, hogy csalódva jöjjek ki a moziteremből... Remélem, nem így lesz.


Share:

5 megjegyzés:

  1. Jajjj... En megertem, hogy vki viccbol megnezi a 50 shades of grayt, mi is megneztuk otthon poenbol a Twilightot, de tamogatni moziban valo megtekintessel... Ezt melyen ellenzem. :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez van. XD Közben pedig azzal áltatom magam, hogy a "könyvnek" intek be ezzel, ha fizetek a filmért, mert egyáltalán nem érdemelte meg, hogy sikeresebb legyen, mint egy Harry Potter. :D

      Törlés
  2. Szerintem ezert is a szerzo kap penzt tobbek kozott... :D

    VálaszTörlés
  3. Ezek közül leginkább a Lázadóra vagyok kíváncsi és a Vadregényre :) Pedig az utóbbit nem olvastam könyvben (még?).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lázadó előzetes alapján jónak tűnik, mégha nem is könyvhűnek. De márciusban minden kiderül. :) Az Into the woodsot azóta láttam, de hatalmas csalódás volt...

      Törlés