2015. május 13.

Könyvek és más adaptációk a mozivásznon 2015 - II. felvonás

A múltkor már elkezdtem összeszedni az idei év kezdetén filmvászonra kerülő adaptációkat és most jöjjön a folytatás, többségében azokkal a filmekkel  amelyeket idén nyáron láthatunk először a mozikban. Valamint még párral, ami az előző bejegyzésből kimaradt. 

Still Alice (Megmaradt Alice-nek)
Hazai premier: április 11.

Bár a film hazánkban csak a filmfesztiválra kapott premiert - és azt is több hónappal az eredeti megjelenést követően  - de a kritikusoknál egyértelműen bizonyított, amit a kapott Oscar-díj is  bizonyít. 


Várási fok: 30% Szeretem a drámai filmeket, de témától függően, ezért ez a film inkább az egyszer, talán listámon van. 

The longest ride (Hosszú utazás)
Premier: április. 10.

Ez a film is kijött már a mozikban, de mivel nem kapott nagy visszhangot, ezért szépen el is feledkeztünk róla, meg arról, hogy hazánkban is vetítsék. Mondjuk nem meglepő, a kitudja hányadik nyálas Nicholas Sparks könyvadaptáció után... 



Várási fok: 40% -Bár a kritikusok utálták, de a színészek miatt szívesen adok neki egy esélyt, természetesen egy nagyon nem anti-romantikus pillanatomban. 

Child 44 (A 44. gyermek)
Hazai premier: április 16. 

Történet szempontjából érdekesnek tűnő film, elismert színészekkel, és mégis borzasztó kritikákkal. 


Várási fok: 10% Egy ideig érdekelt téma alapján, de látva az előzetes sötét színvilágát, meggondoltam magam. Közvélemény alapján szerintem jó döntés volt. 

Me and Earl and the dying girl
Premier: június 12.

Azt mondják, hogy akik szerették a Csillagainkban a hibát, azért fogják szeretni, akik pedig nem szerették az utóbbit, akkor azért fogják szeretni ezt a nem cheezy tinidrámát. Nem mellesleg egy Sundance-fesztivál nyertes filmről van szó. 




Várási fok: 70% - bár a "beteges" témák nem kedvenceim a filmdrámákban, de előzetes alapján azonnal megfogott a történet, így mindenképp kíváncsi vagyok rá. 

Ant-man (Hangya)

Hazai premier: július 23. 
A Marvel legújabb dobása, ami sokak szerint a legelső nagy bukta is lesz.



Várási fok: 50%  - Hangya, szuperhős karakter szempontjából teljesen hidegen hagy, de miután láttam az előzetesben azt az abszurd, mégis humoros jelenetet Thomas, a gőzmozdonnyal, száz százalék, hogy megnézem majd. A premier után közvetlen meg az is kiderül, vajon megéri-e pénzt kiadni érte.

Paper towns (Papírvárosok)

Hazai premier: július 30. 
A Csillagainkban a hiba hatalmas sikere után nem sokat habozott Hollywood, hogy a következő John Green könyvet is mozivászonra adaptálja. Számomra már a road trip téma miatt is nagyon várós...




Várások fok: 90%  - de mivel imádtam a könyvet, ezért nagyon remélem, hogy könyvadaptációként is remekelni fog. 

Dark places (Sötét helyek)

Premier: augusztus 7. 
A Holtodiglan után nem meglepő módon újabb Gillian Flynn könyvön alapuló thriller kerül a mozikba, bár eddig kevesebb kritikai siker érte, mint elődjét. 




Várási fok: 60%  - A tavalyi év legdurvább filmélménye volt számomra a Holtodiglan, így mindenképp van bennem egy morbid kíváncsiság, hogy ezt is megnézzem majd. 
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése