2014. szeptember 2.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Augusztus

Vége van a nyárnak, "terhes" szelek járnak...  Persze tudom, hogy nem így szól az idézet, de már most, szeptember első napjaiban úgy érzem, hogy mindenhez fáradt vagyok - hiába, ez a nyár számomra nem a legpihentetőbb volt - és elképzelésem sincs, hogyan fogom kibírni az elkövetkező tanévet a nyelvtanulás, vizsgák és egyetemre való felkészülés szempontjából. A nyár utolsó hónapjainak a főbb híreit azért elhoztam. :) 

Filmes berkekben


1. A Csillagainkban a hiba és A beavatott színésznője, Shailene Woodley újabb könyvadaptációban kapott szerepet, ami nem meglepő módon szintén egy tinidráma. Bár nagy visszhangja eddig nem volt a White Bird in a Blizzard című filmnek, de látva ezt az előzetest, én mindenképp várni fogom a filmet, aminek a külföldi premierje szeptember 25. 



2. A Harry Potter spin-off film,  a Legendás állatok és megfigyelésük rendezőt kapott, aki nem más, mint... *dobpergés* David Yates, a Harry Potter filmek utolsó négy részének a rendezője! Nyilván a többség, aki imádta a Harry Potter filmeket, biztosan nagyon örül ennek, de én, aki pont az utolsó négy filmet kedvelte legkevésbé - kezdve a hatodikkal, amelyik a legborzalmasabb lett szerintem, mint könyvadaptáció, de a 7/2 se semmi - annak ez a legrosszabb hír, amit valaha hallhat. (Igen, én is a harmadik rész rendezőjét preferáltam volna, hiába...) Szerencsére még nincs minden veszve, mert nem lesz most könyv, amit a szeptológiához hasonlóan filmre kellene adaptálni, ráadásul Rowling is közre fog működni, mint forgatókönyv író. 

3. A Tim Burton féle Alice Csodaországban film hosszú idő után végre folytatást kapott, aminek a munkálatai már el is kezdődtek. Pár forgatási kép már napvilágra is került.





4. A Disney legsikeresebb filmjének köszönhetően, a Jégvarázsnak a rendezőnője, Jennifer Lee újabb megbízást kapott, ami szintén egy adaptáció lesz, viszont ezúttal egy regény alapján. A film, Madeleine L'Engle, A Wrinkle In Time című művén alapul, ami hazánkban is megjelent Időcsavar címen egy jó pár éve. Bár a regényt nem ismerem, de a rendező miatt mindenképp bizalmat szavazok a filmnek.






5. A Disney rajzfilmekhez képest kissé szokatlan látványvilágú és történetű animációs film, az Élet könyve premierje hamarosan itt van (pontosabban október 16-án), aminek köszönhetően egy új előzetes látott napvilágot. Egy biztos. Nem egy szimpla gyerekmese lesz. 



6. Bár az utóbbi időben nem sok hírt hallhattunk A hetedik fiú című filmről - a premier változtatás után, de közeledve az új időponthoz (ami 2015. február),  most újra elindult a  könyvadaptáció reklámozása, egy új előzetessel. 



Könyves berkekben


7. Leiner Laura hamarosan megjelenő könyvének megérkezett végre-valahára a borítója. Személyes vélemény: Az előző regényborítókhoz képest sokkal egyszerűbb, sötétebb, míg a mikrofont látva könnyen kitalálható az alaptéma.  A címet látva viszont ötletem sincs arra, hogy mire számítsunk a "Késtél"-től...










8.  A Könyvmolyképző több sorozat folytatását is ki adja idén ősszel, amelyek közül néhányra én is kíváncsi vagyok, hogy a legfontosabbakat említsem. Éjkorona, Opál, Vaskirálynő, A jó, a rossz és a félholt... 

9. A Cartaphilus kiadótól a régóta várt Útvesztő trilógia második része végre megjelenik szeptember 29-én (köszönhetően a filmnek), valamint érkezik az Ötödik hullám is szeptember 8-án (szintén a várható filmnek köszönhetően), amit külföldön az egyik legjobb poszt-apokaliptikus regényként emlegetnek már a debütálása óta. Mindkettő várólistás... 














10. Szuper hír a Cinder rajongóinak. Az Alexandra kiadó végre rászánta magát a folytatásra, a Scarletre! Bár időpont még nincs, de elmondásuk alapján idén őszre tervezik. Úgy legyen! 


Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése