2014. november 1.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Október

Utólagos Happy Halloweent mindenkinek! Sajnos idén nem készültem Halloweeni ajánlóval, mert az utóbbi időszakban nem igazán volt szerencsém se horrorfilmhez, se horror műfajú könyvhöz, így nincs igazán mit ajánlanom, de mivel az utolsó hónap filmes és könyves hírek szempontjából elég sűrű volt (főleg képregény adaptációk terén, de erről szerencsétekre most nem lesz szó), ezért jöjjön is a szokásos havi hírösszefoglaló. 

Könyves berkekben


1. Ehhem, ehhem.  Rowling Halloween alkalmából újabb rövid szösszenettel ajándékozta meg rajongóit, melyben ezúttal Umbridge háttértörténetéről olvashatunk, ahol kiderül, miért is vált egy gonosz vén varanggyá mindenki legutáltabb karaktere. A rövid háttérsztori elérhető a Pottermore-on vagy a Today.com-on. :) 






2. Folytatódik America Singer története! A Párválasztó trilógia többé nem trilógia, mert Kiera Cass, az írónő úgy döntött,- Spoiler, ha nem olvastad Az Igazit! -  hogy America és Maxon ikrei is megérdemelnek egy saját Párválasztót. A folytatás, Az Örökös (The Heir) címen, 2015. májusában fog megjelenni, és a királyi pár első szülött lányának,  Eadlynnek a történetét fogja elmesélni. Ha ez még nem lenne elég, egy újdonsült novella is érkezik, a The Favorite, melyben Marlee további életét ismerhetjük meg. 

Személyes vélemény: Nem azt mondom, hogy nem örülök a folytatásoknak, hiszen ha nem is kedvenc, de egy jó olvasmányélmény volt a trilógia, de miután az írónő hivatalosan is befejezésnek tekintette Az Igazit, ez egy kissé "húzzunk le egy újabb bőrt" dolognak tűnik számomra. Nem beszélve arról, hogyha az írónő ennyire szerette a világot, hogy nem képes még elengedni, akkor miért nem tudta jobban kidolgozni az első három kötet alatt?  

3. Rick Riordan hivatalosan is befejezte a Az Olimposz hősei sorozatát a The Blood of Olympus megjelenésével, így most már tényleg véget értek a kalandjai Percy Jacksonnak és a barátainak. Vagy... mégsem? Az utolsó könyv utolsó oldalán egy meglepetés várta az olvasókat, amelyben kiderült, hogy az új könyv már jövőre érkezik, és a görög, római és egyiptomi mitológia után egy újabb mitológia terület került terítékre, ami nem más, mint a skandináv! Tehát jönnek az Asgardi istenek (!!!), Magnus Chase főszereplésével ezúttal. (Chase...nincs köze véletlenül Annabeth-hez?)





Filmes berkekben


4. A Végzet Ereklyéi rajongói által sokat remélt Hamuváros film folytatás végül nem jött össze, köszönhetően az alacsony filmbevételnek, ám a stúdió sok-sok hallgatás után előrukkolt egy váratlan meglepetéssel. Mert ha nem is mozifilmként, de tévésorozatként jön a folytatás! A Csontvárosban alakító színészek visszatéréséről még nincs döntés, de már most rengeteg spekuláció indult meg arról, hogy ha a Csontváros filmként megbukott, az vajon mit jelenthet egy tini fantasy sorozatra nézve...? Hiszen rengeteg rajongó nem volt megelégedve a filmmel, de lehet, hogy egy tévésorozat jobban eltudja nyerni a rajongók szívét. Vagy nem a rajongói bázissal lett volna a gond? Mert ha így van, akkor egy tiniket megcélzó fantasy sorozat sem fogja meghozni a várva várt sikert... 

Személy szerint én teljesen elégedett voltam a castinggel, ezért egyáltalán nem örülnék, ha castingváltásra kerül sor. De tekintettel a film bukására, én még a tévésorozattal szemben is szkeptikus vagyok, mert a Vámpírnaplókon kívül nem egy tini fantasy sorozatot kaszáltak el idő előtt - lásd, Delirium, The Selection - ráadásul nem hiszem, hogy a filmmel kapcsolatban a fangirlökkel volt a baj. Mert ők így is elmentek megnézni, akár tetszett nekik végül, akár nem, így a probléma oka szerintem a többi néző, vagyis azoknak a hiánya volt. Akiknek az érdeklődését nem keltette fel egy újabb, "A következő Alkonyat" besorolású YA fantasy regényen alapuló könyvadaptáció, ezért miért érdekelné őket tévésorozat formájában? 

5. Ha már az Alkonyatnál tartunk. Stephenie Meyer nemrég bejelentette, hogy érkezik a “The Storytellers – New Creative Voices of The Twilight Saga! kampány, melynek keretein belül készül öt kisfilm a Twilight Saga világából, amelyet más filmrendezőnők készítenek el, de az írónő és a Lionsgate stúdió jóváhagyásával. A korábbi színészek nem térnek vissza (ha csak nem a zsűriként), de a fangirlök így is örülhetnek, hogy megint betekinthetnek a Twilight univerzumába... vagy nem. 






6. Hamarosan érkezik a legújabb "mese mash-up" adaptáció, az Into the woods, amihez megérkeztek végre a karakterposzterek az EW magazinnak köszönhetően, valamint egy hangulatos rövid bemutató, ami betekintést enged a film világába. Ráadásul kiderült, hogy a Disney mesékhez híven, énekelnek is majd benne. (Bár ez nem kéne meglepjen, hiszen az azonos című musicalen alapul a film.)  Meserajongóknak kötelező! 



7. Új Kiválasztott előzetes érkezett, ami még elképesztőbb, mint az előző! Ti is libabőrösök letettek? 



8. Megérkeztek az első karakterposzterek a Divergent folytatásához, a Lázadóhoz. 




9. Pár hete volt a premierje a Doboztrolloknak, ami a nem megszokott animációs film mivoltának köszönhetően kiemelkedően jó kritikákat kapott eddig. Még megy a mozikban, ami szerintem Halloween alkalmából tökéletes, ijesztgetős gyerekfilm (első ránézésre legalábbis). Valamint tudtátok, hogy ez is könyvadaptáció?  



10. Kevesebb, mint két hónapon belül megérkezik A hobbit befejező része, Az öt sereg csatája. Bár én még az első kettőt sem láttam (egyben tervezem majd megnézni), de az előzetes és a legújabb poszterek alapján nagyon epicnek ígérkezik a film. 



Share:

4 megjegyzés:

  1. +1. Elkezdték nagy gőzzel forgatni a Paper Townst, úgy tűnik, tényleg jön jövő nyáron. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az infót :) (Bár a TFIOS sikere után nem meglepő. :D)

      Törlés
    2. Ja, ez azért megoljaozta John Green többi regényének az adaptálását. :D Most már tényleg le kell kezdenie írni az újat, mert pár év, és kifogynak a filmesek a munícióból.

      Törlés
    3. Konkrétan másfél könyv és kifogynak. :D (Mert még van kettő, aminek a joga elkelt.) Csak nehogy úgy járjanak, mint a Nicholas Sparks könyvadaptációkkal, hogy elegük lesz az embereknek a sad love storykból...

      Törlés