2015. október 1.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Szeptember

Alig eszméltünk fel a nyár vége okozta sokkból, máris egy hónap telt el a suliból, miközben október kezdetével hamarosan itt a Halloween, a korai sötétedés és az őszi időjárás összes viszontagsága.

Könyves berkekben

1. Végre valahára érkezik a Harry Potter illusztrált kiadás! (Magyarul novemberben fog megjelenni.) Egyelőre nem tudom, hogy megveszem a közeljövőben, de nagyon fáj érte a szívem. 


2. Rainbow Rowell Fangirlje hamarosan itthon is elkezd rajongókat gyűjteni, mert október 20-án végre megjelenik hazánkban is. Mivel én már olvastam eredetiben, így csak ajánlani tudom arra, hogy a kívánság listákon landoljon. :D



3. Bár a könyvsorozatban eddig csak három részig jutottam (eredetiben olvasva), most belefutottam abba a hírbe, miszerint itthon megjelenik a negyedik rész szeptember 30-án, jó sok évvel az első három rész kiadása után, Így védd ki egy sárkány átkát címen.




Filmes berkekben

4. Új Mockingjay poszter Katnissel a főszerepben. 

5. Megérkezett a The 5th Wave (Az ötödik hullám) előzetese, ami jövőre debütál, mint a következő YA/disztópiás/ könyvadaptáció. 



6. Megjelent a trailere az (első) Dzsungel könyve adaptációnak (mert kettő lesz). Semleges érzéseim vannak - a másikat jobban várom, plusz a CGI-on is van mit javítani még. 



7. A Divergent utolsó részének kettészedésének már minden rajongó tudatában van. Nemrég jött azonban a hír, hogy  a szokásos "1. rész és 2. rész" címek helyett a trilógia negyedik része Ascendant néven lesz látható a mozikban. Rendben, ha nekik így tetszik... Nemrég pedig befutott az első teaser is az Allegiant/A hűségeshez, sok-sok bevágással az előző filmekből. 

8. Jön a harmadik Bridget Jones naplója film! Miután a harmadik könyv hatalmas botrányok közt megjelent, köszönhetően egy szomorú fordulatnak, bejelentették a folytatását a filmeknek, melynek címe Bridget Jones' Baby lesz. Marc Darcy mellé pedig érkezik még egy udvarló, akit Patrick Dempsey fog alakítani. 





9. Újabb adaptáció készül Agatha Christie egyik legnépszerűbb krimijéből, a Tíz kicsi négerből. A BBC jóvoltából még idén érkezik minisorozat formájában, a színészek közt pedig ott van Charles Dance (Tywin Lannister a Trónok harcából) vagy Aidan Turner (Kili a Hobbitból). 



10. Az EW közzétette az első képeket a Shadowhunters sorozathoz.



Share:

5 megjegyzés:

  1. Az illusztrált Harry Potter ááá én is akarom! :) Még jó, hogy (majdnem:)) mindjárt is a karácsony, és majd valaki meglephet vele.... :)
    Az új Rowell könyvre is nagyon kíváncsi leszek. :)
    A dzsungel könyve a kedvenc disneys meséim közé tartozott, és bár ebben a filmben lehet nem lesz éneklés (igen, még mindig kívülről tudom a dalokat.. :)), azért kíváncsi leszek rá.
    Az új Tíz kicsi négerről már ne is beszéljünk, egyszóval lesz elég jóság amire várhatunk. :)
    zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó valakinek. :D Sajnos én egyelőre nem számíthatok ilyen jótékonykodásra, mivel a szülők nem preferálják a még egy példányt ugyanabból a könyvből dolgot, ráadásul a 4. rész még mindig hiányzik a polcomról angolul...
      Majd várom a véleményt a Fangirlről. :))
      Tíz kicsi néger nagy kedvenc, szóval nagyon várós nekem is. Egy dologtól tartok, nehogy változtassanak a végén. Sajnos olyat is láttam már. :P

      Törlés
  2. Hát én is nagyon remélem, hogy nem fognak nagyon belepiszkálni a történetbe. :)

    VálaszTörlés
  3. I'm not really a fan of all these Disney re-makes, but The Jungle Book trailer looks amazing! and I ordered my Harry Potter illustrated edition yesterday - so excited!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lucky you! :D Pretty sure that I won't get the HP illustrated edition in the near future... maybe someday when all HP is on my bookshelf. I'm the opposite of you, because I love the fairy tale re-makes (generally) but this Jungle Book is not as anticipated as the 2017 version :)

      Törlés