2013. november 30.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: November


Filmes berkekben: 
1. Új előzetes érkezett a Vámpírakadémia filmhez, ami Richelle Mead könyvsorozata alapján íródik. Igazából nem is tudom, hogy dühöngjek vagy egyszerűen csak hagyjam annyiban? Ugyanis, akármennyire is jobbnak mondható ez az előzetes, mint az előző, még mindig nem az igazi. Távolról sem. Hol van az a valódi, misztikus oroszországi hangulat? Hol vannak a félelmetes moravámpírok? Ja, és miért van olyan fura szája Lissának? (Komolyan kérdezem...) Rengeteg kérdés, még sincs válasz rá, mert ez az új vámpíros film, minden, csak nem az, amire számítani lehetett. Tipikus tinisulis-comedynek tűnik, ahol a "kúl és lúzercsajok" csapnak össze, egy különbséggel, hogy ők állítólag morák és dampyrok. Kezdem úgy érezni, hogy egyáltalán nem sürgős, hogy megérkezzen a premierje...bár a Bajos csajok rendezőjétől mit vártam? (És nem, nem a Bajos csajok filmmel van gondom, hanem azzal, hogy miért ezt  a rendezőt kellett választani?)


2. Az Éhezők viadala: Futótűz film a mozikban való megjelenése óta tarol. Rekordbevételeket és Imdb-n 8,3 -as átlagot hoz, a rajongók pedig imádják (ahogy a kritikusok is). Mi ez, ha nem elsöprő siker?

3. Az új Csipkerózsika sztori a főgonosz Angelina Jolieval bemutatta első előzetesét. Én jobbra számítottam... 


4. Így neveld a sárkányodat 2-nek megjelent a hivatalos posztere és most már megismerhetjük a történetet is. 


"Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking. Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is."
5.  Sajnos jövőre több könyvadaptációból készült mozi is csúszni fog. Többek közt a Maze Runner- Az útvesztő, és a Seventh Son- A hetedik fiú is. Előbbit 2014. szeptember 19-re rakták át, míg utóbbit 2015. (!) február 6-ra.  

Könyves berkekben: 

6. Úgy tűnik, hogy az Ulpius mégis meggondolta magát, mert a Cat&Bones sorozat 5. részét is kiadják! Megjelenés: 2013, Karácsony. 

7. A Kísértés Rt. írónőjének új regénye, Az Őrült Hold alatt végre előrendelhető. A Kísértés Rt. nagyon tetszett, így nem kérdés, hogy erre is nagyon kíváncsi vagyok. :)






8. Több Könyvmolyképzős megjelenés is várható decemberre, az egyik nagyon várós pedig Anna Sheenantől a Hosszú álom. Itt is a fülszövege: :)


"Rosalinda Fitzroy 62 évig aludt, majd egy csókra ébredt.Elzárva az altató-keltette álomban, egy hibernáló kamrában, egy elfeledett pincében, a 16 éves Rose átalussza a Sötét Korszakot, amely milliók halálát követelte és alapjaiban változtatta meg az általa ismert világot. Most, hogy a szülei és az első szerelme régen elhunytak, Rose – akit egy rég letűnt csillagközi birodalom örököseként ünnepelnek – egy olyan jövőben ébred, ahol egyesek csodabogárként, mások fenyegetésként tekintenek rá.Rose mindent megtesz, hogy maga mögött hagyja a múltat és megtalálja a helyét az új világban. Mindeközben egyre jobban vonzódik az őt csókkal felébresztő fiúhoz és abban reménykedik, hogy ő segíthet neki az újrakezdésben. Amikor azonban halálos veszély fenyegeti törékeny új életét, Rose-nak szembe kell néznie múltja árnyaival, mert a jövője múlik rajta."


9. Bár az első részét csak most olvasom, de már most nagyon várom a következőt a Lux sorozatból. Az Ónix várható megjelenése: 2013.12.15 :)

10. Fülszöveg alapján nagyon felkeltette a figyelmemet A csábítás kilenc szabálya Sarah MacLeantől. Történelmi romantikus? Mindenképp kívánságlistás... 
Várható megjelenés: 2013.12.15
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése