2014. január 31.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Január

Könyves berkekben

1. Friss hír! Végre megtudhatjuk, miről is szól Laura új könyve, az Akkor szakítsunk. Itt is a fülszöveg...


"Szilveszter. A kötelező jókedv napja. Amikor muszáj bulizni.
Lia és Norbi karácsony előtt szakítottak ugyan, de Szánkó szilveszteri buliját nem akarják kihagyni. Eszti és Csabi, a tökéletes pár, velük együtt indulnak szórakozni. Miután Szánkó bulija a város másik végében lesz, Lia bátyja, Szilkó vállalja a sofőr szerepét. De szigorúan csak az odaútra vonatkozóan. Csak aztán minden másképp alakul…

Az Akkor szakítsunk egy őrült és felejthetetlen szilveszter éjszaka története"


2. Laura új könyvének a borítójához pár hete már volt szerencsénk, szerintem egész tetszetős. Különleges hangulatot áraszt és tetszik a kiszámíthatatlansága. 


3. Valentin napon több romantikus filmmel is találkozhatunk a mozikban, egyike ezeknek a Téli mese. A filmről írtam is már a blogon, ahol az is kiderült, hogy egy könyvadaptációról van szó. A filmnek köszönhetően a könyvet is kiadják újra, ezúttal a meseszép filmesborítóval…  


4. Cassandra Clare Végzet Ereklyéi sorozatának az utolsó részéhez megérkezett végre a borító! Személy szerint nem rossz a City of Heavenly Fire borítója, a színek nagyon tetszenek, bár azt elismerem, van pár furcsa részlet rajta. (Mégis mi lóg ki Clary ruhájából?)




5. Nem is olyan régen felkeltette a figyelmemet egy könyv, az ügyeletes kedvenc gonoszunknak, Lokinak köszönhetően. Cím szerint Loki farkasai, ami a norvég mitológiát feldolgozó ifjúsági regény lesz. Az írók Kelley Armstrong (Sötét Erők trilógia) és Melissa Marr (Tündérvilág sorozat) hazánkban is ismertek, így mindenképp kíváncsi leszek, mit fognak kihozni a történetből. Megjelenés: Február (Ciceró Könyvstúdió) 




Filmes berkekben

6. Egy héten belül végre kijön a Vámpírakadémia film, aminek köszönhetően egy utolsó előzetessel örvendeztettek meg a készítők. A korábbiak szerintem szörnyen rosszak, de ez a trailer ad némi reményekre okot. 





7. Végre valahára, A Trónok harca negyedik évadjának kijött az első normális hosszúságú előzetese. Szerintem elképesztő, már nagyon vártam az áprilist. 



8. Az Outlander sorozat is bemutatkozott egy trailerrel, már nagyon kíváncsi vagyok a sorozatra. 

9 .2014 legvártabb animációs filmjéhez, az Így neveld a sárkányodat 2-höz új karakter poszterek érkeztek. Astrid, Fishlegs és az ikrek öt évvel idősebb változatai. No comment.



10. Csipkerózsika legújabb feldolgozásának, a Demónának új előzetes van, ami pár részletben nagyon is emlékeztet az eredeti 1959-es rajzfilmhez. Lana Del Rey Once Upon a Dream verziójával. 

Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése