2013. augusztus 29.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: Augusztus

Eltelt megint egy hónap. Lényegében ez az információ senkit nem érdekelne, hanem az iskolakezdésről és egyéb szörnyűségekről lenne szó. Persze nem akarok senkit sem emlékeztetni erre most, hiszen én sem várom a sulit (Uramisten, hogy elröpült ez a két és fél hónap...) és már csak pár nap van a nyárból, de... lapozzunk inkább. Jobb beszélni sem róla és még vár 10 hír, hogy összefoglaljuk.

Könyves berkekben

1. Augusztus 29-30: Bábel dedikálás a Petőfi Csarnokban. Hivalatos megjelenés amúgy szeptember 3. Aki viszont szeretne belenézni Laura új könyvébe, az oldalán megtalálható egy kis részlet.
http://leinerlaura.hu/index.phpoption=com_content&view=article&id=137%3Ababel&catid=4%3Akonyveim&Itemid=6 


2. A Holdbéli krónikák sorozat (Marissa Meyer) harmadik részének a borítója megjelent pár hete. Aki olvasta a Cindert, az tudja, hogy ez a sorozat, bár a távoli poszt apokaliptikus jövőben játszódik, de mindegyik könyvnek van egy mesebeli történet alapja. A Cress esetében (mert ez a harmadik rész címe), a toronyba zárt Rapunzel történet szolgált alapul, ami nekem az egyik kedvenc mesém. (Áh, nincs köze a Tanglednek, ugyan...) Reméljük, hamarosan hivatalosan is megjelenik, bár tény, hogy még a másodikat sem adták még ki hazánkban...




3. Megvan a Pokoli szerkezetek (A végzet ereklyéi sorozat előzmény története, Cassandra Clare), utolsó kötetének a magyar megjelenése. Pokoli szerkezetek - A hercegnő október 30-án jelenik meg hazánkban a Könyvmolyképző által, én mindenesetre már várom... 




4. Cora Carmack Szakítópróba könyvének jön a folytatása! A történet főszereplője Cade lesz (aki olvasta a Szakítópróbát, az tudja, hogy ő volt a szerelmi háromszög "áldozata"). Várható megjelenés: november. 




5. Dan Brown legújabb könyve, az Inferno globálisan, több országban már megjelent, és hamarosan érkezik magyarul is! Várható megjelenés : szeptember 13. (érdekes módon, pont péntekre esik...)







Filmes berkekben

6. A Csontváros hazai premierje hivatalosan augusztus 29., viszont több helyen is vetítették már 22-től. Hazánkban eddig nagy sikere van (szerencsére), viszont Amerikában már kevésbé, legalábbis a Rottentomatoes oldal szerint, ahol 12%-on van. Ez mondjuk nem tudom hogyan sikerült (valószínűleg csupa öreg Tarantino kedvelő kritizálta jól le), de az Imdb-ben nem kell csalódnunk, ott 6,9 pontja van. Reméljük, lesz ez még több is. :) 

7. Percy Jackson- Szörnyek tengere már két hete látható a mozikban, eddig többé-kevésbé hasonló fogadtatással. Legalábbis a 6,5 pont Imdb-n ez tükrözi számomra.  

8. Divergent- A beavatott első előzetese jött ki pár napja, végre valahára. Bár nem sokat mutat, eddig nem tűnik rossznak, még ha egy kicsit (vagy nagyon) Éhezők viadalás. 




9. Vámpírakadémia előzeteséhez is lehetett szerencsénk, vagy mondjam inkább, hogy balszerencsénk? Az előzetes legalábbis nem sokat mutat, vagy ha igen, hát nem jót. Csak remélni lehet, hogy a rossz vágás miatt láthatjuk ezt a "vérgagyi" bemutatkozást és maga a film nem lesz ennyire "twilight copy" és ennyire nem "Vámpírakadémiás" -ellentétben az igenis nagyon jó könyvsorozattal.  


10. Mostanában nagy népszerűségnek örvend a spin-off sorozat készítése (tehát egy alap sorozatból kiszedett mellékszereplők kapnak saját sorozatot). Több ilyen sorozat is lesz, The Originals, a Vámpírnaplókból ismert Klaus és családjának története vagy a Once Upon a Time in Wonderland, ami Alice Csodaországban kalandjait dolgozza fel. A fentebb említett sorozatoknak nemrég meg is érkezett a promóciós plakátja - amivel a készítők a rajongókat a hamarosan érkező premierre is emlékeztetik...  személy szerint, én mindkettőbe belefogok kukkantani kíváncsiságból, de az majd később derül ki, hogy ez hosszútávon teszem-e. 

Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése