2013. december 6.

Filmajánlóim a didergő évszak végére

Bár jövő februárig még van pár hónap, de szerintem már jó előre felkészülni egy kis kedvcsinálóval az év legutálatosabb hónapjára, amikor minden hideg és borús és a tavasz csak egy karnyújtásnyira van. A 2014-es február ilyen értelemben szerencsés lesz, mert azon kívül, hogy jön a Vámpírakadémia film - amit annyira mégsem várok, de ettől tekintsünk el, hiszen a könyvsorozatot szeretem - több izgalmas, romantikus film is fog a mozikba kerülni. 

Winter's Tale- Téli mese
USA Premier: 2014. 02. 14. 

A történet: Főhősünk, Peter Lake (Colin Farrell) - aki betörőként keresi kenyerét - titokzatos üldözői elől kénytelen menekülni a hajdani New York utcáin, ám egy repülő ló személyében segítőtársra és váratlan megmentőre lel. A férfit a konkurens banda tagjai üldözik, ám története váratlan fordulatot vesz, miután beleszeret egy haldokló lányba.

Miért? Elsősorban az előzetes fogott meg, mert azon kívül, hogy egy érdekes, szomorkás, romantikus történetet mesél el, a látványvilág is nagyon hangulatos. Ahol ráadásul a valóság keveredik a misztikummal, mert ahogy a trailerből lejött, még időutazás is lesz benne. 

Valamint, miután kicsit jobban utánanéztem a történetnek, kiderült, hogy ez is egy könyvadaptáció, amelyet Mark Helprin írt meg a nyolcvanas években. Megmondom őszintén, a regényt még nem terveztem be, de ha a film tetszeni fog, lehet, hogy megpróbálkozok vele. :)



Endless Love - Végtelen szerelem
USA Premier: 2014. 02. 14. 

A történet: A Végtelen szerelem Alex Pettyfer és Gabriella Wilde főszereplésével egy gazdag lány és egy karizmatikus fiú története, akik azonnal heves vonzalmat éreznek egymás iránt, és az ebből fakadó szerelmi szenvedély annál hevesebben lángol fel, minél jobban megpróbálják szétválasztani egymástól a fiatalokat a szüleik.

Miért? Ha Valentin-nap, akkor szerelmes filmek minden mennyiségben. Bár nem kedvenceim ezek a filmek, amelyek kizárólag romantikából állnak, de valamiért itt a cselekmény mégis megtetszett. Remélem, ugyanolyan jó lesz, amennyire az előzetes is...


Pompeji
USA Premier: 2014. 02. 21. 

A történet: Cselekményünk a híres 79-es vezúvi vulkánkitörés előtt kezdődik pár nappal. Kit Harington alakítja a rabszolgából gladiátorrá vált Milo-t, akire az a nagy feladat vár, hogy egyszerre mentse meg legjobb barátját és igaz szerelmét, Flavia-t, még mielőtt túl késő lenne.


Miért? A film, amit nem a történet miatt várok, hiszen mindenki tudja, mi fog történni egy bizonyos 79-es vulkánkitörésnél. Amiért mégis kíváncsi vagyok rá, az a látványvilág, ami az előzetes alapján széles vásznon elképesztő lenne, és Havas Jon - aki sajnos még mindig úgy néz ki, mint egy durcás kisgyerek, hiába pakolt fel magára pár kockát. Mindenesetre várós film, hátha  újat tudnak hozni a szerelmi szállal és gladiátor harcokkal. 




Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése